Transformació mediambiental

alejandro_gon-i-7569

Ja hem dit en altres butlletins, que la irrupció de les noves tecnologies ha representat un important desenvolupament de l’activitat comercial, adequant costos i el servei a una realitat més àgil i més profitosa.

Tot i això, la veritable revolució en el món del comerç serà, sens dubte, la sostenibilitat i el medi ambient. Aquí sí que caldrà estar preparats per aprofitar que la millora mediambiental vagi de bracet d’una millor  rendibilitat dels nostres negocis. És evident que l’adequació no serà fàcil, molts comerciants es quedaran pel camí. Més concretament, tots aquells que no entenguin la necessitat de treballar sota un model de sostenibilitat real, adequant les seves estructures logístiques a les demandes d’una societat cada vegada més exigent mediambientalment.

L’eliminació del plàstic, la limitació de la circulació dels vehicles de combustió, els impostos verds, la compra responsable, la implantació dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), etc., faran que les nostres empreses s’hagin d’adequar mentalment i estructuralment a aquesta nova situació per poder competir els pròxims anys d’una manera potent i amb garanties de continuïtat.

Personalment, crec que la primera adequació hauria de ser la mental, creure en aquest futur; si és així, l’adequació estructural no tindrà cap problema.

 

Alejandro Goñi Febrer

President de PIMEC Comerç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s