Bloc "Seguint el fil de l'auca"

Declaració del comerç català en defensa del model propi del país

Anuncis

Les entitats Confederació de Comerç de Catalunya, PIMEC Comerç, Unió General de Treballadors, Comissions Obreres, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya, Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya (CEDAC), Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors (CAT-DIS), Federació Provincial d’Empresaris del Comerç de Lleida (FECOM), Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya, Fundació Barcelona Comerç, Confederació Empresarial Comarcal de Terrassa (CECOT), Consell General de Cambres de Catalunya, Col·legis d’Agents Comercials de Catalunya, Asociación Nacional de Centrales de Compra y Servicios (ANCECO), Comertia, Associació de Mercats Municipals, Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, Barcelona Oberta, Fundació Comerç Ciutadà, Confederació Catalana d’Associacions de Marxants, Unió de Venedors Ambulants, davant la política recentralitzadora imposada per l’actual Govern de l’Estat que, en matèria de comerç, promou la desregulació i amenaça l’equilibri de formats, el comerç urbà, la transparència en el mercat i la conciliació de la vida laboral i familiar de les persones que treballen al sector
MANIFESTEM:

  1. Refermem la voluntat de tenir un model comercial propi de Catalunya, que es configura a través de les seves institucions d’autogovern i mitjançant el diàleg i la construcció de consens entre les parts implicades.
  1. Rebutgem la creixent intromissió de l’administració central en el model comercial català, amb la voluntat de desnaturalitzar-lo fent un ús abusiu de la regulació bàsica i una concepció errònia de la unitat de mercat. Defensarem el nostre model davant el Tribunal Constitucional.
  1. Assumim el model comercial configurat per la legislació catalana impugnada i fem una crida a tots els establiments comercials de Catalunya a aplicar-la i adherir-se així al pacte social i econòmic que aquesta legislació configura.
  1. Acordem que les modificacions del model comercial català han de produir-se, quan calguin, mitjançant el diàleg i el consens de les parts i han de quedar recollides exclusivament en la legislació pròpia de Catalunya.
Anuncis

Anuncis