Bloc "Seguint el fil de l'auca"

LA SALUT DEL MODEL COMERCIAL CATALÀ ÉS BONA

Anuncis

Un 81, 2% dels locals de planta baixa que admeten ús comercial estan ocupats. Aquesta és la principal conclusió de l’informe sobre el comerç de Catalunya que vam presentar ahir i que ha fet l’observatori Eixos.cat.

Aquesta conclusió corrobora el que sempre diem des de la CCC: que el model comercial català, basat en la integració del comerç dins de la trama urbana consolidada, mostra una bona salut, malgrat la crisi. Tanmateix, no podem oblidar que, en nombres absoluts, el nombre de locals buits, que l’informe estima que es troba al voltant dels 40.000, encara és elevat i que no podem deixar de tenir-lo en compte i de continuar lluitant.

Però el que sí que és cert és que aquest informe ens ha permès donar resposta a moltes preguntes, que de ben segur que ens ajudaran a millorar la nostra tasca diària i de renovació dels establiments comercials. Una dada que dóna l’estudi és l’estructura comercial de Catalunya per grans sectors: actualment, hi ha 11.053 bars, 9.782 botigues de roba i complements i 6.567 perruqueries, entre d’altres.

Els eixos comercials han esdevingut un pol d’atracció per a la ciutadania i aconsegueixen ser un focus de centralitat respecte dels seus territoris. Aquest és un factor més pel que fa a la gran qualitat de vida dels nostres barris, que enriqueix no només l’esdevenir dels residents a les ciutats, sinó que també és un element d’interès per a les visites turístiques. Aquesta concentració comercial i de serveis que es dóna a les ciutats catalanes permet gaudir dels avantatges de disposar d’una àmplia i complerta oferta comercial, variada, competitiva i propera, que esdevé un actiu més.

És per això que hem de conservar i protegir aquest model d’èxit, el petit comerç , el comerç urbà, que sap aprofitar els seus valors de proximitat i d’especialització, la seva relació propera i personalitzada, els seus productes seleccionats per a cada tipus de client i de necessitats, per a cada capacitat de compra. Som “Botiguers pel país”.

Font: editorial – Confederació de Comerç de Catalunya

Anuncis

Anuncis